Η ιστορία μας

Το κτήμα έχει δημιουργηθεί με μακροχρόνιες προσπάθειες και είναι το έργο ζωής του ιδρυτή του.

Η συνεχόμενη εθελοντική προσφορά φίλων και η εικοσαετής οικογενειακή εργασία αρχίζουν σιγά-σιγά να αναδεικνύουν τους πρώτους καρπούς αυτού του βασιλείου.

Όλα αυτά έχουν αναπτυχθεί πάνω σε μια ιστορία, πού θα μπορούσε να είναι αληθινή, στα όρια της φαντασίας του ιδρυτή, ο οποίος το ονειρευόταν από μικρός.

Το κτήμα, το οποίο είναι τοποθετημένο στον πρώτο λόφο των Δικταίων ορέων, έχει ως πρώτη όψη την μορφή ενός παζλ, χωρίς να έχει πειραχθεί η μορφολογία του εδάφους.

Χρησιμοποιώντας απλές, σύνθετες έως και καινοτόμες τεχνοτροπίες το κτήμα έχει χτιστεί με βάση ανακυκλώσιμα υλικά όπως πέτρες, ξύλα, παλιά παράθυρα, πόρτες, βαρέλια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, παλιές μηχανές, ποδήλατα, πλακάκια και πολλά άλλα δίνοντάς του έτσι μια πρωτογενή και μοναδική εικόνα.

Εδώ έχουν ριζώσει από την ντόπια Κρητική χλωρίδα, μέχρι και αρχαία φυτά, βατόμουρα, μούρα, πολλαπλά βότανα έως και γκότζι μπέρι και ιπποφαές.

Εκτρέφονται επίσης αγαπημένα ζώα, όπως γαϊδούρι, άλογο, πόνυ και ντόπιες ράτσες μικρών ζώων.

Λόγω της άφθονης βιοποικιλότητας, οργιάζει το φτερωτό βασίλειο, ενώ το κελάηδημα γίνεται συναυλία, ύμνος επουράνιος.

Αυτό λοιπόν το φανταστικό καταφύγιο καλεί τούς επισκέπτες για να μοιραστεί μαζί σας τον χώρο, να σας κάνει να αμφισβητήσετε τον τρόπο της μοντέρνας ζωής, να σας ευαισθητοποιήσει προς τον παραδοσιακό τρόπο ζωής , διατροφής, της εκμετάλλευσης των φαινομενικά ¨ασήμαντων¨ πόρων και την ομαδική εργασία.

Απολαύστε την παράδοση του καφενείου με καφέ στη χόβολη και ντόπια γλυκίσματα.

Αφήστε την όσφρηση να σας οδηγήσει στον τετραώροφο ξυλόφουρνο, που ξυπνάει μνήμες ξεφουρνιάς με λαδόψωμο και τσακιστές ελιές, οφτές πατάτες, ψητό στο ταψί, στη γάστρα, σουβλάκια και πολλά άλλα. Για να θυμηθούν οι μεγάλοι τα νιάτα τους και για να μυηθούν οι νεώτεροι στη ντόπια Κρητική κουζίνα.

Υποδεχόμαστε τον επισκέπτη, την ομάδα , την εκδήλωση και το κοινωνικό σας γεγονός σαν ξεχωριστό, μοναδικό και με διαφορετικότητα.

Για να διοργανώσετε συγκεντρώσεις, σχολικές εκδρομές και διάφορα σεμινάρια, ανοιχτά για όλες τις ημέρες της εβδομάδος μόνο μετά από συνεννόηση!

Θα μας βρείτε στο 2ο χιλ. της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Μακρυλιάς

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2842025515 Κινητό: 6978489932

Ευχαριστούμε ! Βίων βασίλειον